Spoelen

Verleng de levensduur van uw automatische versnellingsbak

 

Spoelen
Door de opbouw van een automatische versnellingsbak wordt er bij gewoon olie verversen ongeveer 60% van de olie vervangen. Er blijft namelijk altijd oude olie achter in het hydraulische kleppenhuis en de koppelomvormer. Door nu de versnellingsbak met olie te “spoelen “ wordt nagenoeg alle oude olie vervangen. Dit geeft een veel beter resultaat voor het functioneren van de versnellingsbak.
Een ding staat buiten kijf: bij het tijdig vervangen van de olie loopt u minder risico op uitval van uw transmissie. Voor een relatief gering bedrag kan een dure reparatie aan uw versnellingsbak worden voorkomen.

Wat is het verschil tussen alleen de olie vervangen en het ook nog doorspoelen en reinigen van de versnellingsbak?
1. Het grootste verschil is dat bij alleen het vervangen van de olie er enkele liters olie in de koppelomvormer en in de warmtewisselaar achterblijven.
Alleen door met lopende motor de automaatbak (statisch) op druk, met schone olie door te spoelen (met behulp van een speciale machine), zijn die liters te vervangen. Deze machine zorgt er dus voor dat overal in de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar vervuilde olie wordt vervangen door nieuwe olie.
2. Het reinigen van een automaat gebeurt met een speciale machine en een gepatenteerde reiniger. Deze reiniger bewerkstelligt dat alle aanslag, sludge en andere vervuilingen met lopende motor en machine oplossen/losweken. Doordat de reiniger rondgepompt wordt, wordt alle verontreiniging afgevoerd.
3. Wij verversen dus niet 2 maal de olie om zo maar te hopen dat de oude olie en aanslag eruit is, maar spoelen deze met lopende motor door. Dit maakt dat uw automaat van binnen weer als nieuw is, weer schakelt zoals het hoort.

Wij, als specialist in versnellingsbakken, zijn van mening dat ook als er geen termijn is voorgeschreven het wel sterk is aan te bevelen om de olie en het filter minimaal elke 100.000 km of elke 4 jaar te vervangen. De prijs van het spoelen en het vervangen van de olie is (afhankelijk van het type versnellingsbak) vanaf € 350 euro inclusief de btw. Bel ons en u krijgt voor uw auto een prijsopgave.

Back to top